Foto: LETA
Valsts policija Daugavpilī aizturēja vīrieti saistībā ar slepkavības izdarīšanu pastiprinošos apstākļos, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

4. maijā Valsts Latgales reģiona pārvalde saņēmusi informāciju, ka Daugavpilī dega kāda vasarnīca un notikuma vietā atrasts sadedzis nenoskaidrotās personas līķis. Ekspertīzes konstatēts, ka mirusī ir 1968. gadā dzimusi sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

27. jūlijā Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki par slepkavību pastiprinošos apstākļos aizturējuši 1979. gadā dzimušu vīrieti. Policijas darbiniekiem izdevies noskaidrot, ka starp cietušo sievieti un 1979. gadā dzimušu vīrieti alkohola reibumā izcēlies konflikts. Tas pāraudzis kautiņā, un vīrietis sievietei nodarījis letālus miesas bojājumus.

Lai izvairītos no atbildības par pastrādāto noziegumu, vīrietis aizdedzinājis māju un atstājis notikuma vietu.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta un piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Šādam noziegumam Krimināllikumā paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!