Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi trīs gadus ilgu cietumsodu bijušajam Daugavpils mēram Rihardam Eigimam, kurš notiesāts par kukuļa pieprasīšanu un šaujamieroču munīcijas neatļautu glabāšanu, portāls "Delfi" uzzināja Tiesu administrācijā.

Tiesa Eigimu atzina par vainīgu visās celtajās apsūdzībās un piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, naudas sodu, daļēju mantas konfiskāciju, tiesību atņemšanu ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts un pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, kā arī probācijas uzraudzību.

Šo tiesas spriedumu gan vēl ir iespējams pārsūdzēt.

Kopā ar Eigimu uz apsūdzēto sola šajā krimināllietā bija sēdies uzņēmējs Jānis Sprūga, kurš tika sodīts ar reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un četriem mēnešiem.

Savukārt uzņēmumam, kura labā tika izdarīta kukuļošana, noteikts piespiedu ietekmēšanas līdzeklis – naudas piedziņa – tam būs jāmaksā 25 000 eiro.

Vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2018. gada 12. decembrī nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus, lūdzot Eigimu apsūdzēt par ne mazāk kā 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu no uzņēmēja Sprūgas par viņa pārstāvētā uzņēmuma atbalstīšanu. Savukārt uzņēmēju lūgts apsūdzēt par kukuļa apsolīšanu.

Tā paša gada 13. decembrī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors pieņēma lēmumu par Eigima un Sprūgas saukšanu pie kriminālatbildības.

KNAB lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu bijušo Daugavpils mēru Eigimu aizturēja 2018. gada decembrī. Eigims toreiz savu vainu noziegumos neatzina, bet pastāstīja, ka otra aizturētā persona bijis uzņēmuma "Modus būve" īpašnieks Sprūga.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!