Foto: F64

Pazīstamā Daugavpils uzņēmēja, "Ditton" uzņēmumu grupas līdzīpašnieka miljonāra Eduarda Zavadska nāvē policija nesaskata noziedzīgu nodarījumu un nesaista šo negadījumu ne ar vienu citu personu.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, pilns ekspertīzes slēdziens par minētās personas patiesajiem nāves iemesliem būs pieejams pēc aptuveni viena mēneša.

Jau vēstīts, ka Zavadskis tika atrasts miris 8. oktobrī ap pulksten 7 rītā Daugavpilī bijušā futbola kluba "Dinaburg" prezidenta Oļega Gavrilova automašīnā kādas mājas pagalmā Saules ielā. Apskates gaitā redzami miesas bojājumi mirušajam netika konstatēti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību. Lai noteiktu uzņēmēja patieso nāves iemeslu, nozīmētas ekspertīzes.

Gavrilovs iepriekš izteicās, ka ir šokā par notikušo. "Man šobrīd ir grūti runāt. Eduards bija mans tuvs draugs un viens no cienījamākajiem cilvēkiem, kādus esmu pazinis," teica Gavrilovs.

Zemes klēpī pazīstamais Daugavpils uzņēmējs tika guldīts 12. oktobrī.

Zavadskis bija AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" lielākais akcionārs, jo viņam pieder 20% uzņēmuma akciju. Pārējie uzņēmuma īpašnieki ir Vladislavs Drīksne (19,92%), SIA "MAX Invest Holding" (13,635%), SIA "Maleks S" (13,63%) un SIA "Dvinsk MNG" (9,46%).

Tāpat viņš vairākkārt ir minēts Latvijas miljonāru sarakstā, jo viņam pieder kapitāldaļas vairākos uzņēmumos un viņa īpašumā ir septiņi īpašumi Daugavpilī un Daugavpils novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!