Foto: DELFI
Ceturtdien, 16. martā, ap pulksten 17:30 Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Līksnas pagastā uz ceļa A6 apturējusi kārtējo ātrumpārkāpēju, kurš vairāk nekā divas reizes pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

1988. gadā dzimis vīrietis ar "Audi" traucies Daugavpils virzienā ar ātrumu 187 kilometri stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums bijis 90 kilometri stundā.

Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods no 360 eiro līdz 480 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas nodaļas darbinieki atzīmē, ka šādu ātruma anti-rekordu Daugavpils novadā jau sen nav bijis.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!