Foto: Shutterstock

Daugavpils novadā aizdomās par elektroinstrumentu zādzību lielos apmēros policisti aizturējuši kādu vīrieti, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Kursīte.

Policistiem kratīšanas laikā izdevās atgūt elektroinstrumentu komponentes un būvmateriālus 18 000 eiro vērtībā, kuri tika nozagti no kāda uzņēmuma noliktavas. Tika noskaidrota aizdomās turamā persona, un par zādzību ir uzsākts kriminālprocess.

Veicot pārbaudi, Daugavpils novadā tika veikta kratīšana kāda 1988. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Kratīšanas laikā tika izņemtas elektroinstrumentu detaļas. Atgūto elektroinstrumentu vērtība ir aptuveni 18 000 eiro. Likumsargiem izdevās noskaidrot vīrieša saistību ar iepriekš notikušo zādzību no kāda uzņēmuma noliktavām Daugavpils novadā.

Jāpiebilst, ka aizturētais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, ka arī bija sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizdomās turamajai personai par minēto noziedzīgo nodarījumu draud kriminālatbildība.

Iespējamais sods ir brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!