Foto: Valsts robežsardze
Trešdien, 19. septembrī, Daugavpils novadā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts Latvijas pilsonis, kurš nelikumīgajā nodarbē pieķerts ne pirmo reizi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Naujenes pagastā, aptuveni 150 metrus no dzelzceļa pārbrauktuves, robežsargi aizturējuši kādu vīrieti ar vairākiem cigarešu saiņiem. Kopumā notikuma vietā izņemtas 60 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

1998. gadā dzimušais vīrietis vairākkārtīgi pieķerts atrodamies pierobežas joslā bez speciālās caurlaides, turklāt saistībā cigarešu nelikumīgu apriti viņš robežsargu redzes lokā nonācis jau otro reizi. Pērn septembrī šī persona aizturēta Tabores pagastā un pret viņu un vēl četriem līdzdalībniekiem par cigarešu nelikumīgu apriti personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās tika sākts kriminālprocess.

Šoreiz kriminālprocess sākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apjomā. Vīrietis atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas. Viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!