Pedofilijā apsūdzētajam jaunietim Daugavpils tiesa trešdien piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem. 19 gadus vecais Vladimirs Aksjonovu atzīts par vainīgu personas, kas nav sasniegusi 18 gadu vecumu, pavešanā netiklībā un pederastijā.
1980.gadā dzimušais Aksjonovs nonāca tiesībsargājošo struktūru redzes lokā pēc tam, kad kā upuris, sniedzot liecību Verbicka lietā, izpļāpājās, ka reiz pats pavedis kādu citu, toreiz nepilngadīgu jaunieti. Šobrīd cietušais ir 18 gadus vecs.

Aksjonovs 1998.gada novembrī vai decembrī (notikuma laiks nav precīzi noskaidrots) kādā Daugavpils pagasta siena šķūnī, zinot, ka cietušais nav sasniedzis 16 gadu vecumu, izģērba viņu, veica netiklas darbības un piedāvāja nodarboties ar anālo seksu. Kad cietušais nepiekrita, Aksjonovs mēģināja to izdarīt ar varu, taču tas viņam tā arī neizdevās, jo cietušais mēģināja izrauties.

Iepriekš gan apsūdzētā, gan cietušā sniegtās liecības bija visai nedrošas un pretrunīgas. Apsūdzētais apgalvoja, ka cietušais stājies ar viņu dzimumattiecībās labprātīgi, bet cietušais uzsvēra, ka pret viņu tikusi lietota vardarbība.

Nosakot soda mēru, tiesa ņēma vērā to, ka Aksjonovs jau grāk tiesāts par zādzībām un šo noziegumu veicis tiesas noteiktajā pārbaudes laikā. Mediķi atzinuši Aksjonovu par pieskaitāmu, konstatējot viņam nelielu garīgu atpalicību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!