Augstākā tiesa ceturtdien par pedofiliju tiesājamajam Daugavpils uzņēmējam Igoram Verbickim piesprieda četru gadu cietumsodu, kas ir par pusgadu vairāk, nekā viņam piesprieda zemākas instances tiesa.
Latgales apgabaltiesa Verbickim piesprieda triju gadu un sešu mēnešu cietumsodu, bet pret to protestēja prokuratūra. Arī Verbickis bija pārsūdzējis šo lēmumu. Izmeklēšanā šajā lietā policija savāca materiālus par Verbicka kontaktiem ar 15 nepilngadīgiem un mazgadīgiem zēniem. Tiesai iesniegtajos materiālos figurē 12 cietušie.

Izmeklēšanā konstatēts, ka savu tieksmju apmierināšanai Verbickis izmantojis neaizsargātus, mazāk pieskatītus bērnus. Vairāki bērni atrodas medicīnas iestāžu uzskaitē ar dažādiem psihiskiem traucējumiem. Daļa izmantoto bērnu ir bērnunamu audzēkņi.

Verbicki apcietināja 1999.gada maijā pēc tam, kad bērnu patversmes "Priedīte" direktors lūdza policiju noskaidrot kāda "onkuļa" personību, kas dāsni apdāvinājis dažus patversmes audzēkņus. Viens no zēniem lielījies, ka "onkulis" par attiecīgiem pakalpojumiem uzdāvinās viņam divriteni. Izrādījās, ka "Priedītē" bija trīs tādi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!