Daugavpils rajona Skrudalienas pagasta Silainē otrdien ugunsgrēkā iegūtu apdegumu un saindēšanās dēļ gājusi bojā trīs mēnešus veca meitenīte, kas bijusi atstāta bez vecāku uzraudzības, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka palīdze Inga Vetere.
Ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva dzīvoklī, kurā dzīvojusi māte ar četriem maziem bērniem.

1985.gadā dzimusī māte izgājusi uz veikalu iepirkties, bet dzīvoklī bez uzraudzības palikusi trīs mēnešus veca meitenīte, kā arī pusotru, trīs un četrus gadus veci zēni. Pēc atgriešanās dzīvoklī māte pamanījusi sadūmojumu - gruzdējis dīvāns un bērnu ratiņi.

Daugavpils ugunsdzēsēji izsaukumu saņēmuši plkst.9.33. Meitenīte nodota mediķiem ar smagiem apdegumiem, kā arī bijusi saindējusies ar dūmiem. Ceļā uz slimnīcu viņa mirusi. Pārējie bērni saindējušies ar dūmiem, stāstīja Vetere.

VUGD speciālisti pieļauj, ka ugunsgrēks izcēlies, jo bērni rotaļājušies ar uguni - šķiltavām vai sērkociņiem.

Skrudalienas pagasta padomes priekšsēdētāja vietniece Betija Ivanova pastāstīja, ka sadegušā bērna ģimene jau labu laiku bijusi pagasta sociālā darbinieka uzmanības lokā.

Problēmas jaunajai māmiņai sākušās vēl skolā. Interesi par mācībām viņa neesot izrādījusi, centusies no tām visādi izvairīties, regulāri slimojusi. Uzreiz pēc skolas sākusi dzemdēt bērnus, katru no sava tēva, regulāri vērsusies vietējā pašvaldībā pēc palīdzības un to arī saņēmusi.

Pirms kāda laika 21 gadu vecā sieviete, četru bērnu māte, vērsusies pašvaldībā ar lūgumu piešķirt ģimenei dzīvojamo platību. Pašvaldība izrādījusi sapratni un pirms aptuveni pusotra mēneša piešķīrusi ģimenei izremontētu dzīvokli ar krāsns apkuri.

Daudzstāvu dzīvojamās mājas iemītnieku atsauksmes par jaunajiem kaimiņiem šajā laikā nav bijušas tās labākās. Viņi pauduši neapmierinātību par dažādām asociālām personām, kas regulāri apmeklējušas minēto dzīvokli.

Kā norādīja Vetere, šis šogad jau ir ceturtais gadījums, kad ugunsgrēkā iet bojā bērns. Šā gada 8.martā Mārkalnē bojā gāja deviņarpus gadu veca meitene, bet 29.martā Daugavpilī bojā gāja septiņus gadus veca meitene un deviņus gadus vecs zēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!