Foto: Shutterstock
Pateicoties vērīgu aculiecinieku sniegtajai informācijai, naktī uz svētdienu policisti Grīziņkalnā atraduši aptuveni mēnesi vecu puisīti, kura māte turpat ar vairāku vīriešu kompāniju lietoja alkoholiskos dzērienus un narkotiskās vielas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Likumsargi kādā no Grīziņkalna dzīvokļiem ieradās, saņemot ziņu no iedzīvotājiem 18. jūnijā pulksten 1.10, ka kādā dzīvoklī raud bērns, kurš, iespējams, netiek pienācīgi aprūpēts.

Vienistabas dzīvoklis esot bijis piesmēķēts, durvis atvērtas un tajā pulcējās četri vīrieši, kuriem rokās bija alkoholiskie dzērieni. Savukārt zīdainis esot atradies gultā.

Policistam atverot tualetes durvis, telpā tupēja sieviete, savukārt uz tualetes poda vāka bija novietotas šļirces un balta pulverveida viela.

Pamanot policistus, sieviete uzreiz piecēlās, balto vielu izbēra uz grīdas un izsmērēja ar kāju. Izrādijās, ka minētā sieviete ir zīdaiņa māte. Viņa, kā konstatēts, tovakar bija 0,64 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Likumsargi, fiksējot pārkāpumus, nošķīra alkohola un narkotisko vielu reibumā esošo sievieti no bērna. Dienests lēma par viņas nogādāšanu uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Alkohola, narkotisko un psihotropo vielu reibuma ekspertīzes nodaļu.

Tāpat policija min, ka bērna tēvs mēģināja paslēpt folija vīstokli ar nezināmas izcelsmes vielu, taču mēģinājums bijis nesekmīgs.

Uz notikuma vietu policisti izsauca mediķus, lai pārbaudītu zīdaiņa veselības stāvokli, un papildspēkus no VP. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji bērnu nogādāja slimnīcā.

Taču brīdī, kad mediķi grasījās bērnu vest uz ārstniecības iestādi, bērna tēvs kļuva agresīvs, un centās aizkavēt ārstniecības darbiniekus.

Vīrietis esot pagrūdis mediķi, kuram rokās bija bērns, kā arī iesitis policijas darbiniekam, kurš centās agresīvo vīrieti savaldīt.

Policisti, pret vīrieti pielietojot spēku un cīņas paņēmienus, noguldīja viņu uz zemes un uzlika rokudzelžus. Pēc tam vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī.

VP ziņo, ka pret bērna tēvu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta – par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, pauž likumsargi.

Tāpat pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat uzsākts administratīvais process pēc Bērnu tiesību aizsardzības likuma 85. panta – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par bērna atstāšanu novārtā paredzēts brīdinājums vai naudas sods līdz 42 naudas soda vienībām jeb 210 eiro..

Kā informē policija, informācija par notikušo ir nodota bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!