Dažu mēnešu laikā kāds autovadītājs jau četras reizes aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā, informēja Jūrmalas Ceļu policijas priekšnieks Normunds Krapsis.
Kā informēja Krapsis, Ceļu policija ceturtdien Jūrmalā vienas dienas laikā divas reizes aizturējusi kādu autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā un paspējis izraisīt avāriju, kurā cieta cilvēks.

Četru mēnešu laikā 44 gadu vecais Valdis četras reizes jau aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā, turklāt pēdējās trīs reizes bijušas pēdējo četru dienu laikā.

Krapsis sacīja, ka vakar ap plkst.16.35 Jūrmalā, Baznīcas ielā, 1961.gadā dzimušā Valda vadīto automašīnu "VW Passat" apturēja ceļu policijas darbinieki, kuriem bija radušās aizdomas par transportlīdzekļa vadītāja īpatnējo braukšanu.

Notikuma vietā Valdim organismā tika konstatētas 2,93 promiles alkohola, par ko tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Pēc nepilnām divām stundām ap plkst.18.15 Turaidas un Lienes ielu krustojumā Ceļu policija jau atkārtoti aizturēja Valdi, vadot automašīnu alkohola reibumā. Šoreiz vīrietis ar spēkratu bija jau ietriecies stāvošā automašīnā "Audi 80". Negadījumā cieta "Audi" pasažiere, kura guva vieglus miesas bojājumus.

Ceļu policisti, notikuma vietā veicot automašīnas "VW Passat" vadītājam alkohola pārbaudi, konstatēja viņa organismā 2,23 promiles alkohola.

Krapsis uzsvēra, ka Valdis automašīnu vadījis bez vadīšanas tiesībām, jo transportlīdzekļa vadīšanas tiesības viņam bija jau atņemtas par braukšanu reibumā.

Iepriekš 27.martā plkst.14.10 Valda vadītā automašīna "VW Passat" tika apturēta uz Kalnciema šosejas un policisti vīrieša organismā konstatēja 0,81 promili alkohola.

Pēc šīs aizturēšanas materiāls tika nosūtīts krimināllietas ierosināšanai, jo pērnā gada 26.novembrī viņu Jāņa Pliekšana ielā Ceļu policisti aizturēja, kad viņš vadījis spēkratu 1,20 promiļu alkohola reibumā.

Toreiz Valdim tika noteikts 300 latu liels naudas sods un atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz vienu gadu.

Krapsis ar nožēlu atzina, ka šis ir viens no kārtējiem gadījumiem, kad bargā soda nauda un vadīšanas tiesību atņemšana cilvēku neattur no likumpārkāpuma izdarīšanas. Iespējams, sarunas par vadīšanas tiesību atņemšanu uz mūžu un transportlīdzekļa konfiskāciju situāciju uzlabos un nevainīgi cilvēki necietīs.

Viņš arī norādīja, ka viena no būtiskām problēmām ir tā, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldības kūtrās rīcības dēļ transportlīdzekļu piespiedu evakuācija uz speciālo maksas stāvvietu nav iespējama, tādēļ rodas šādi nepatīkami gadījumi, kad transportlīdzekļa vadītājs ar vienu un to pašu automašīnu brauc alkoholisko dzērienu ietekmē četras reizes nepilna pusgada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!