Trešdien, 23. novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzies dzēst liesmas kādā garāžā Rīgā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pulksten 22:51 VUGD saņēmis informāciju, ka Jāņa Asara ielā no neapsaimniekotas garāžas ceļas dūmi. Dūmu iemesls bijis garāžā degoši atkritumi divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cietusi apmēram 57 gadus veca sieviete, kura gulējusi netālu no degšanas vietas.

Pulksten 19:40 VUGD saņēmis izsaukumu uz Salacas ielu, kur ar atklātu liesmu dedzis divstāvu dzīvojamās mājas jumts 50 kvadrātmetru platībā, starpstāvu pārsegums piecu kvadrātmetru platībā un siena 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 22:11.

Savukārt Dundagas novada Dundagas pagastā dedzis divstāvu mājas jumts 40 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 19:12, bet pulksten 21:52 ugunsnelaime likvidēta.

VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par saviem vecākiem un vecvecākiem, kā arī vientuļajiem senioriem, lai viņu mājokļos ir paveikti visi nepieciešamie ar ugunsdrošību saistītie pasākumi. Tāpat iedzīvotāji aicināti saviem tuviniekiem regulāri atgādināt par dažādiem drošības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!