Degvielas kontrabandas lietas ietvaros aizturētais Miervaldis Grigorjevs ir apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ierindas biedrs, bet no partijas viņš tiks izslēgts tikai pēc apsūdzības uzrādīšanas. Par to informēja apvienības preses sekretārs Jānis Ķuzulis.
Viņš sacīja, ka partijas statūti paredz - likuma pārkāpuma izdarīšana vai noziedzīgas darbības veikšana nav savienojamas ar atrašanos partijā. Tāpēc personas, kam ir "sava veida" problēmas ar likumu, tiek izslēgtas no partijas.

"Mēs necenšamies nevienu izslēgt uz aizdomu pamata, jo esam pietiekami nopietna organizācija. Ja būs pierādījumi par Grigorjeva vainu, viņš tiks izslēgts no partijas valdes sēdē," sacīja Ķuzulis. Viņš pauda, ka statūti paredz - cilvēks pirms izslēgšanas būtu jāuzklausa valdei, bet, tā kā šajā gadījumā diez vai tas būs iespējams, tad var izslēgt arī bez personas klātbūtnes.

Savukārt Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns noliedza piektdien laikrakstā "Vakara ziņas" pausto, ka Grigorjeva vārds figurētu lietā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas nodaļas šefa Vjačeslava Liscova slepkavības lietā. Šādas saistības neesot.

Jau vēstīts, ka policija uzskata Grigorjevu par vienu no kontrabandas organizētājiem. Muitas prokuratūra plāno viņam nākamnedēļ uzrādīt apsūdzību. Prokuratūra jau apsūdzējusi 18 personas, kuras aizturētas par 120 tonnu degvielas kontrabandu Grebņevas robežkontroles punktā jūlijā.

Par tīšu amatpersonas bezdarbību apsūdzēti trīs Grebņevas robežpunkta muitnieki. Par amatpersonas bezdarbību apsūdzēti arī četri robežsargi, savukārt vienu robežsargu apsūdz dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, bet vienu - kontrabandas atbalstīšanā. Pieci no sešiem robežsargiem atrodas apcietinājumā.

Par kontrabandu personu grupā apsūdzētas četras personas - benzīna vedējs šoferis, kurš degvielu pārveda pāri robežai, un viena ar viņiem saistīta persona. Šīs personas atrodas apcietinājumā.

Par nelikumīgi ievestu preču un citu vērtību glabāšanas, pārvadāšanas vai realizēšanas grupā vai lielā apjomā mēģinājumu apsūdzēti trīs šoferi, kuri mēģinājuši pārvadāt Latvijas teritorijā preces bez ievešanas dokumentiem. Viens no viņiem apcietināts, viens nodots policijas uzraudzībā, bet vienam piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Savukārt kādas firmas komercdirektors apsūdzēts par kontrabandas organizēšanu un arī atrodas apcietinājumā, bet kādas firmas īpašniece, kura būtu saņēmusi nelikumīgi ievesto degvielu, apsūdzēta par nelikumīgi ievestu preču un citu vērtību glabāšanas, pārvadāšanas vai realizēšanas grupā mēģinājuma atbalstīšanu. Viņai piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka iepriekš tiesa apcietināja 15 no 18 par degvielas kontrabandu aizturētos. Par kontrabandu aizturēja trīs muitas un sešus robežsardzes darbiniekus. Pēc 126 tonnu degvielas kontrabandas kravas aizturēšanas no pienākumu pildīšanas atstādināja Grebņevā aizturētos robežsargus, kā arī Grebņevas robežpunkta priekšnieku un robežsardzes Ludzas pārvaldes informācijas nodaļas priekšnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!