Saeimas Pretkorupcijas komisijas deputāti ir neapmierināti ar SIA "LatRosTrans" nevēlēšanos atbildēt uz deputātu jautājumiem saistībā ar nelikumīgiem pieslēgumiem naftas produktu vadam Polocka-Ventspils un šo noziegumu apkarošanu.
Pēc komisijas priekšsēdētājs Lindas Mūrnieces (JL) domām, uzņēmuma atbildes vēstule uz 16 komisijas jautājumiem ir nekorekta. "Tā rada papildus jautājumus par "LatRosTrans" vadības ieinteresētību minēto noziegumu apkarošanā," paziņojumā mēdijiem komisijas vārdā norāda Mūrniece.

Mūrniece aģentūru LETA informēja, ka komisija no uzņēmuma valdes locekļa Sergeja Aleksandrova ir saņēmusi atbildi, kurā norādīts, ka "LatRosTrans" patur sev tiesības daļu informācijas, kas skar veiktos pasākumus naftas produktu vada aizsardzībai, publiski neizpaust plašākam personu lokam".

Vienlaikus vēstulē norādīts, ka "nesen notikusī eksdeputāta Oskara Grīga aizturēšana saistībā ar aizdomām par nelikumīga pieslēguma naftas produktu cauruļvadam organizēšanu liek paust nopietnas bažas par valsts amatpersonām pieejamas stratēģiskas informācijas apriti un aizsardzību. Šobrīd jāsecina, ka valsts turpina savā veidā pat aizstāvēt šādus darboņus."

Tam nepiekrīt deputāti. Komisijas rīcībā esot informācija, kas liecinot, ka arī Valsts policijai ir problēmas sadarbībā ar "LatRosTrans" atbildīgajām amatpersonām, jo nav iespējams saņemt objektīvu un patiesu informāciju par notiekošo uzņēmumā.

Pēc komisijas domām, atbildes sniegtu pilnvērtīgu ieskatu par to, ko darījusi uzņēmuma vadība, lai nodrošinātu nepiekļūšanu naftas produktu vadam un kas darīts, lai pēc iespējas novērstu "LatRosTrans" un Latvijas valstij nodarītos zaudējumus.

Jau ziņots, ka deputāti vēlējās iegūt informāciju par to, vai "LatRosTrans" veic degvielas pārsūknēšanas monitoringu, vai uzņēmums ir informēts par jaunākajām tehnoloģijām, kas ļautu atklāt un precizēt nelikumīgus pieslēgumus naftas produktu vadam, un vai šīs tehnoloģijas tiek izmantotas.

Deputāti arī interesējās, uz kādu normatīvo aktu pamata notiek sadarbība starp "LatRosTrans" un apsardzes firmu "Venta", kas veic naftas produktu vada apsardzi un kā uzņēmums kontrolē šīs firmas darbību.

Komisija atbildes vēstuli nosūtījusi arī informācijai uz Valsts policiju. Deputāti atkārtoti nosūtījuši jautājumus "LatRosTrans" vadībai, ar cerību saņemt konstruktīvas atbildes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!