Foto: LETA
Trešdien, 28. oktobrī, pulksten 19 Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija, ka Naukšēnu novadā no kādas ēkas teritorijas ir nozagta "Toyota" markas automašīna. Veicot operatīvās darbības, policija noskaidroja, ka automašīnā kopā atradās desmit jaunieši, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kārtības sargi skaidroja, ka, izbraucot policijas norīkojumam, minētā automašīna tika pamanīta Burtnieku novadā, braucot uz Valmiera pusi, taču jaunieši, jau iztālēm pamanot policijas automašīnu, uzreiz metušies bēgt.

Policija uzsāka pakaļdzīšanos un izteica prasību apturēt automašīnu, taču nesekmīgi, jo jaunieši turpināja bēgšanu. Policijas rīcībā tika saņemta informācija, ka nozagtajā transportlīdzeklī atrodas vismaz deviņas nepilngadīgas personas. Jānorāda, ka bēgšanas laikā automašīnas vadītājs bojāja vismaz trīs automašīnas, bet neviena persona šajā situācijā nav cietusi.

Pēc ilgstošas vajāšanas automašīnu izdevās apturēt. Apturot automašīnu, policisti noskaidroja, ka pie zagtā spēkrata stūres sēdies kāds 2004. gadā dzimis jaunietis. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Jaunieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par automašīnu zādzību. Tāpat arī uzsākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām. Kā arī tiks izvērtēts, vai jauniešu rīcībā nav saskatāmas vēl kāda noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!