Foto: Pašvaldības policija

2. jūlija naktī pie Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbiniekiem patrulēšanas laikā pienāca kāds jaunietis, kurš pastāstīja, ka Aleksandra Čaka un Artilērijas ielas krustojumā pamanījis mazgadīgu zēnu, kurš rokās nesa zīdaini, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Policijas darbinieki nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur aculiecinieka sniegtā informācija apstiprinājās. Desmit gadus vecais zēns policistiem pastāstīja, ka pamodies un konstatējis, ka mājās neviena nav. Viņš sabijies, nolēmis paņemt mazo brāli un doties pie tēva.

Puika nosauca tēva dzīvesvietas adresi, taču, policijai pārbaudot abu zēnu personas datus, noskaidrots, ka bērnu tēvs nav reģistrēts.

Kārtības sargi devās uz bērnu norādīto adresi, kur sastapta iespējamo bērnu tēvu.

Vīrietis sazinājās ar bērnu māti, kura pēc neilga laika ieradās notikuma vietā. Sieviete policijai paskaidroja, ka bērnus audzina viena, līdz ar to, cenšoties viņus nodrošināt, viņa strādājusi papildus slodzi.

Bērnu māte pastāstīja, ka viņa nolikusi bērnus gulēt, taču tad saņēmusi zvanu no darbavietas ar lūgumu nekavējoties ierasties darbā.

Sieviete baidījusies, ka neierašanās gadījumā būtu zaudējusi darbu.

Pēc pāris stundām bērnu māte atgriezusies mājās un konstatējusi, ka bērni ir pazuduši. Tad viņai zvanījis bērnu tēvs.

Sieviete un viņas bērni nogādāti dzīvesvietā. Abu bērnu vizuālais izskats nav liecinājis par iespējamiem aprūpes pienākumu pārkāpumiem, informē policijā.

Informācija par notikušo nodota izvērtēšanai Bāriņtiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!