Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatējis, ka deviņi Matīsa cietuma darbinieki savā darba vietā iesnieguši viltotus vidējās izglītības dokumentus. Tas atklāts, turpinot izmeklēt krimināllietu par viltotu dokumentu realizēšanu, kurā bija iesaistīti divi Matīsa cietuma darbinieki.
KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece aģentūru LETA informēja, ka, pārbaudot izglītības dokumentu autentiskumu, birojs saņēma apliecinājumu, ka Matīsa cietuma darbinieki attiecīgajās mācību iestādēs nav mācījušies un viņu izglītību apliecinošie dokumenti nav reģistrēti.

KNAB uzskata, ka Matīsa cietuma darbinieku rīcībā saskatāmas Krimināllikuma 275.panta 1.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmes - viltota dokumenta izmantošana, tāpēc veiktās pārbaudes materiāli ir nosūtīti prokuratūrai, lai noteiktu institūciju izmeklēšanas turpināšanai.

Oktobrī KNAB nosūtīja Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūrai par viltotu valsts iestāžu dokumentu realizēšanu ierosināto krimināllietu pret trīs personām, no kurām divas bija Matīsa cietuma darbinieki.

Aizdomās turamie ilgstoši realizēja viltotus mācību iestāžu vidējo izglītību apliecinošus dokumentus un viltotas valsts valodas prasmes apliecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!