Apritējuši nedaudz vairāk kā deviņi gadi, kopš Lāčplēša ielas 29.nama pagalmā tika nošauts Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Jānis Laukroze. Policija turpina šīs slepkavības izmeklēšanu un cer, ka agrāk vai vēlāk nonāks pie nozieguma atrisinājuma.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa portālam "Delfi" apliecināja, ka lietā izmeklēšana turpinās un, ja tajā būs kādi pavērsieni, likumsargi par tiem ziņos.

Tiesnesi joprojām nenoskaidroti uzbrucēji nošāva 2001.gada 15.oktobra vakarā, ap pulksten 18:15. Likumsargi un prokuratūra tolaik uzsvēra, ka notikušais ir pasūtījuma slepkavība.

Policija tolaik informēja, ka Laukroze nošauts ar vairākiem šāvieniem, un viens no tiem, iespējams, bijis mērķtiecīgs kontrolšāviens galvā. Notikuma vietā atrastas divas lodes, piecas patronu čaulītes un ar klusinātāju aprīkots paštaisīts automāts, kas šauj ar "Makarova" tipa pistoles 9 milimetru kalibra patronām.

Policija arī secināja, ka slepkavībā izmantoti "tīri" ieroči, proti, tādi, kuri agrāk noziegumos nav izmantoti.

Lai arī pēc slepkavības policija atrada aculieciniekus, kuri, iespējams, redzēja slepkavu, un izveidots arī aizdomās turamā fotorobots, noziegumu pagaidām atklāt nav izdevies. Policija tolaik aizturēja arī iespējamo ieroča izgatavotāju, kā arī uzgāja virkni nelegālo ieroču kontrabandistu.

Tā laika valdība par izsludināja 10 000 latu lielu atlīdzību par palīdzību Laukrozes slepkavības atrisināšanā.

Mediji pēc slepkavības vēstīja, ka Laukroze nereti uzņēmās sarežģītāko krimināllietu izskatīšanu. Viņš izskatījis krimināllietas pret narkotiku kontrabandā apsūdzētajiem Latvijas modeļu asociācijas vadītāju Dairu Silavu un Rolandu Privertu, Krievijas nacionālboļševikiem.

Laukroze vienīgais tiesnesis Latvijā, kurš gājis bojā no noziedznieka rokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!