Foto: F64
Pirmdien dienestu Valsts policijā (VP) pārtraucis Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa priekšnieks Aigars Bite.

Kā informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa, pulkvežleitnanta Bites izdiena ir 36 gadi. Dienestu Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestādēs viņš sāka 1986. gada 1. augustā. Kopš 2011. gada 3. maija Bite pildīja VP Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka pienākumus, un kopš 2016. gada 12. maija – Dobeles iecirkņa priekšnieka pienākumus.

"Pildot dienesta pienākumus, Bite pierādīja sevi kā profesionālu, disciplinētu un zinošu darbinieku, kurš kalpoja par piemēru citiem kolēģiem. Darbā ikdienas un ekstremālās situācijās viņš spēja mazināt spriedzi un operatīvi pieņemt lēmumus," kolēģis raksturots VP izplatītajā paziņojumā.

Dienesta laikā Bite ir apbalvots ar daudziem goda rakstiem, pateicībām un krūšu nozīmēm, tajā skaitā ar IeM krūšu nozīmi "Par cītību policijā", VP jubilejas goda zīmēm "Valsts policijai 95" un "Latvijas valsts policijai 100" un personīgo šaujamieroci.

"Novērtējam Bites ilggadējo pieredzi, priekšzīmīgu un godprātīgu dienesta pienākumu pildīšanu. Viņam piemita visas tās rakstura īpašības, kādas nepieciešamas labam vadītājam," uzsvēra VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis, piebilstot, ka Bitem "piemita viedums, pieredze un ikviens lēmums tika pieņemts izsvērti un pamatoti, tāpēc viņš bija kolēģis, uz kuru vienmēr var paļauties".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!