Foto: F64

Trešdien, pulksten 15.36 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Garozes ielā Rīgā četrstāvu sociālās aprūpes ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Pēc liesmu apdzēšanas naktī uz ceturtdienu glābēji devās uz šo ēku otrreiz, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Trešdien VUGD konstatēja, ka ēkas ceturtajā stāvā dega dzīvoklis un gaitenis 15 kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuējās desmit cilvēki, bet viens cilvēks no degošā dzīvokļa nodots NMPD mediķiem.

Ugunsgrēka izplatīšanās ierobežota pulksten 16.23, pēc tam tika veikta ēkas pārbaude un neilgi pēc 17 vakarā ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt ap diviem naktī ceturtdien glābēji vēlreiz saņēma izsaukumu uz šo ēku, kur ugunsgrēks izcēlies ceturtajā stāvā un deg dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā. No ēkas ugunsdzēsēji evakuēja 15 cilvēkus. Pulksten 4.20 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Kā norāda VUGD, šo abu ugunsgrēku izcelšanās iemeslus skaidros Valsts policija.

Agrā ceturtdienas rītā ugunsdzēsēji devās uz Meža ielu Ventspilī, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega istaba un sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba cilvēku, kuru nodeva NMPD.
Tāpat naktī uz ceturtdienu ugunsdzēsēji devās uz Jāņkalna ielu Alūksnē, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega gultas matracis. Ugunsgrēkā cieta cilvēks. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Dzīvoklī glābēji konstatēja, ka dūmu detektoram ir atvienota baterija.

Neilgi pēc pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Kvēles ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāvā dzīvokļa vannas istabā dega sadzīves mantas. Divi cilvēki ugunsgrēkā cieta un tika nodoti NMPD darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves mantas, sodrēji divu ēku dūmvados, kvadricikla akumulators, siena kaudze, elektrības rozete un piecos gadījumos atkritumi.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 43 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!