Foto: Valsts policija

Valsts policija 3. septembrī dienu pēc kādas sievietes aplaupīšanas Rīgas Centrālajā stacijā aizturējuši divus vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

2. septembra rītā likumsargi saņēmuši zvanu no kādas sievietes. Viņa policistiem pastāstījusi, ka īsi pēc pusnakts Rīgas Centrālajā stacijā divi vīrieši viņai atņēmuši telefonu un pasi, nodarot miesas bojājumus. Pēc sievietes sniegtās liecības policisti sākuši izmeklēšanu.

Izmeklēšanā 3. septembrī turpat, pie Rīgas Centrālās stacijas, policisti aizturējuši 1974. gadā dzimušu vīrieti un 1987. gadā dzimušu vīrieti. vecākais no abiem iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, taču jaunākais vīrietis iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, mantas bojāšanu un sīkām zādzībām.

Patlaban sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija piemetina, ka tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!