Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa piektdien, 20.septembrī, pabeidza tiesas izmeklēšanu tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Tiesa šo lietu izmeklēja nedaudz ilgāk nekā piecus gadus.

Pirmais ar debašu runu, kā ierasts uzstāsies apsūdzības uzturētājs, prokurors Edvīns Piliksers. Tiesu debates sāksies 22.novembrī. Visdrīzāk prokuroram nepietiks ar vienu tiesas sēdi, lai izklāstītu savus apsvērumus un paziņotu par sodu, kādu viņš vēlas piemērot apsūdzētajiem.

Pēc prokurora ar debašu runām uzstāsies apsūdzēto advokāti un paši apsūdzētie, tam sekos replikas.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka krimināllieta, kurā uz apsūdzēto sola sēž 19 personas, tiesai nodota 2007.gadā. Lietā apsūdzētā Ināra Rudaka šovasar mirusi.

Digitālās televīzijas lieta ir saistīta ar DLRTC un kompānijas "Kempmayer" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un uz Latviju nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonos latu.

Apsūdzība uzskata, ka digitālās apraidei nepieciešamā aparatūra tika nopirkta ar vairāku ofšoru starpniecību, tādā veidā sadārdzinot to par vairākiem simtiem tūkstošiem latu. Šo ārzonas uzņēmumu dibinātāji un patiesā labuma guvēji ir vairākas ar ekspremjeru un politiķi Andri Šķēli saistītas personas.

Kopumā lietas materiāli apkopoti 59 sējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!