No "SIRENE" Norvēģijas biroja saņemta informācija, ka pagājušajā nedēļā no savām mājām Norvēģijā pazudusi Latvijas pilsone Aleksandra Rumjanceva, un pastāv aizdomas, ka sievieti aizvedis viņas bijušais draugs – viena no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDS) līderiem Jāņa Dineviča dēls Dāgs Dinevičs, liecina publikācija Valsts policijas mājas lapā.

Tiesībsargiem ir aizdomas, ka Dinevičs 1977.gadā dzimušo Rumjancevu aizvedis piespiedu kārtā.

Policija vēsta, ka 1970.gadā dzimušais Dinevičs kopā ar 1977.gadā dzimušo Rumjancevu var pārvietoties vai nu ar zilu automašīnu "Audi A4" ar valsts numuru FK6683 vai melnu "Mercedes" ar Lietuvas valsts numuru EBD021.

Policija lūdz iedzīvotājas, kas sastop šo pāri, noskaidrot, vai Rumjanceva no brīvas gribas vai piespriedu kārtā ceļo kopā ar Dineviču un vai viņa vēlas informēt savus tuviniekus par pašreizējo atrašanās vietu. Par noskaidroto var ziņot pa tālruni 67219053, 02, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iestādē.

Portāla "Delfi" arhīvs liecina, ka Dinevičs jau iepriekš izrādījis tieksmi uz vardarbību – 2005.gada gada marta beigās policija izsludināja viņa meklēšanu, jo viņš tika turēts aizdomās par SIA "Consena plus" bijušā valdes priekšsēdētāja Ivara Tolstika saduršanu. Dāgs Dinevičs bija SIA "Consena plus" valdes loceklis un līdzīpašnieks. Viņam piederēja 40% uzņēmuma kapitāla daļu.

Vēlāk policija Tolstiku aizturēja aizdomās par mēģinājumu izspiest naudu no toreizējā Rīgas domes deputāta Jāņa Dineviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!