Aizkraukles rajona Pļaviņās sestdienas vakarā diskotēkas laikā sadurts 16 gadus vecs jaunietis, policija aizturējusi iespējamo vaininieku - cietušā paziņu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā pastāstīja, ka 1987.gadā dzimušais A. savainojumus guvis plkst.23.45 Pļaviņu kultūras nama pagalmā. Cietušais nogādāts slimnīcā, par viņa saduršanu aizturēts 1984.gadā dzimušais Zintis.

Aizkraukles rajona policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieks Harijs Penavs apliecināja, ka policija noteikti par notikušo ierosinās krimināllietu, taču piemērojamais krimināllikuma pants šajā gadījumā atkarīgs no diviem faktoriem. Viens no tiem - vai notikušā liecinieki ir vai nav aizdomās turamā vai cietušā paziņas, bet otrs - sadurtajam nodarīto miesas bojājumu smaguma pakāpe.

"Ja liecinieki ir viena vai otra paziņas, lietu mēs ierosināsim par miesas bojājumu nodarīšanu, un šajā gadījumā viss ir atkarīgs no mediķu slēdziena - ja viņi teiks, ka tie ir viegli, lieta būs par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu, bet ja teiks, ka vidēji smagi, tad par vidēji smagu," skaidroja Penavs. "Turpretī, ja izrādīsies, ka liecinieki abiem puišiem ir sveši cilvēki, lieta būs par huligānismu," sacīja Aizkraukles rajona kārtības policijas priekšnieks.

Viņš apliecināja, ka jaunietim nodarītie miesas bojājumi nav bīstami dzīvībai - puisim iedurts mugurā un neviens iekšējais orgāns nav skarts.

Tā piecu dienu laikā ir otrā Aizkraukles rajonā fiksētā jauniešu savstarpējo rēķinu kārtošana, izmantojot aukstos ieročus. Otrdien, 7.oktobrī, 14 gadus vecs Aizkraukles arodvidusskolas audzēknis, nespējot piedot atteikumu pacienāt ar ceptiem kartupeļiem, sadūra mugurā kursabiedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!