Foto: LETA

Daugavpils AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" noliedz uzņēmuma saistību ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu izkrāpšanu un rūpnīcas akcionāra Vladislava Drīksnes aizturēšanu, teikts "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" padomes un valdes paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā uzsvērts, ka ar līdzfinansējuma saņemšanu no ES fondiem saistītais projekts tika īstenots laika periodā no 2009. līdz 2011. gadam, un "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" nav nekādas saistības ar šo projektu.

Tāpat paziņojumā norādīts, ka šonedēļ izmeklēšanas procedūras "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" teritorijā tika veiktas attiecībā uz "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" nomniekiem un bija saistītas ar dokumentu izņemšanu, kas, iespējams, varētu būt saistīti ar kriminālprocesu.

Uzņēmuma padome un valde uzsver, ka izmeklēšanas procedūras nepārtrauca un netraucēja "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" un visu tās nomnieku saimnieciskajai komercdarbībai. "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" darbība notiek pilnā apmērā.

"Ditton pievadķēžu rūpnīcas" amatpersonas nav aizturētas un nav arestētas, bet turpina savu tiesību, pilnvaru un pienākumu izpildi, teikts paziņojumā.

Tāpat uzņēmuma vadība uzsver, ka izskanējusī informācija par uzņēmuma mažoritārā akcionāra Vladislava Drīksnes aizturēšanu un arestu neatbilst īstenībai.

"Ditton pievadķēžu rūpnīcas" padome un valde pauž, ka "nepatiesas informācijas un personīgo prātojumu izplatīšana objektīvas faktu un notikumu atspoguļošanas vietā maldina finanšu instrumentu tirgus dalībniekus, esošos un potenciālos ieguldītājus un investorus, negatīvi ietekmē "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" un tās akcionāru tēlu un lietišķo reputāciju, kas dod pamatu uzņēmumam izskatīt papildus pasākumu lietderību šo darbību lokalizēšanai".

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) otrdien, 19. martā, aizturēja piecas personas aizdomās par aptuveni četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem.

Policija informēja, ka 19. martā veikusi vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no ES Reģionālā attīstības fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tāpēc šobrīd, izmeklēšanas interesēs, plašāki komentāri netiek sniegti.

VP neatklāja aizturēto personu identitātes. Taču portāls "grani.lv" raksta, ka starp aizturētajiem ir Drīksne, kura dzīvesvietā Daugavpilī veikta kratīšana.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Drīksnem pieder vairāki uzņēmumi, tostarp viņš ir viens no "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" īpašniekiem, kā arī viņam pieder uzņēmums "Ditton nams".

Uz jautājumu, vai LIAA var apstiprināt, ka VP pēc LIAA iesnieguma sāktais kriminālprocess par vairāk nekā četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem, ir saistīts ar Daugavpils SIA "Ditton Chain" īstenotajiem projektiem, LIAA vadītājs Andris Ozols norādīja, ka "LIAA saistībā ar šo uzņēmumu sniegusi detalizētu informāciju tiesībsargājošajām iestādēm un cieši ar tām sadarbojas". Sīkākus komentārus Ozols nesniedza.

Savukārt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Viens pret vienu" ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) atklāja, ka lietā iesaistīti arī LIAA darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!