Foto: Shutterstock
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu divu personu apsūdzībā par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību abi apsūdzētie vienojās par personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, jo uzzinājuši, ka persona bija palīdzējusi pārtraukt apsūdzēto iepriekš izdarītus noziegumus.

Apsūdzētie vīrieši 2019. gada 1. jūnijā, satiekot cietušo, aizveduši viņu uz mežu un noslepkavojuši.

Personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 118. panta 1. punkta. Turklāt viena no personām apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu un šaujamieroču munīcijas glabāšana bez attiecīgas atļaujas

Par slepkavību sakarā ar to, ka cietušais vai viņa tuvinieks izpildījis savus dienesta vai profesionālos pienākumus vai piedalījies noziedzīga vai citāda prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai devis liecību tiesā vai pirmstiesas kriminālprocesā, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Par šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai Ogrē.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!