Foto: DELFI
Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību saistībā ar divus gadus vecā bērna nāves apstākļiem pēc veiktās operācijas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS).

Kā informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins, policijā tika saņemts iesniegums par minēto situāciju un tagad ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Patlaban tiek veikta pārbaude, papildināja Anučins.

Jau ziņots, ka 15.augustā BKUS pēc operācijas pēkšņi miris divus gadus vecs bērniņš. Viņš no Vidzemes slimnīcas uz Rīgu pārvests, jo applaucējies ar karstu kafiju, vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu". BKUS bērnu nolemts operēt, un viņš sagatavots operācijai. Vecāki apgalvo, ka pirms vispārējās narkozes ievadīšanas mazulim nav veiktas pārbaudes, piemēram, vai sirsniņa izturēs šādu slodzi.

No rīta, kad bērns sācis mosties no narkozes, viņam ap acīm parādījušies zili riņķi un arī lūpas kļuvušas zilas. Pēc tam viņš ieslīdzis bezsamaņā, un bērniņa dzīvību nav izdevies glābt.

Pēcāk BKUS paziņoja, ka mēneša laikā veiks notikušā izmeklēšanu. Pārbaudi sākusi arī Veselības inspekcija.

BKUS komunikācijas speciāliste Daiga Rauba iepriekš skaidroja, ka pacientam operācija veikta standarta īslaicīgā vispārējā anestēzijā, pēc kuras bērns stabilā stāvoklī un, jau sākot mosties, kopā ar vienu no vecākiem pārvietots uz palātu tālākai ārstēšanai. Lai gan sākotnēji problēmas nav bijušas, stundu pēc operācijas māte izsaukusi personālu, jo bērns bijis bez dzīvības pazīmēm. Reanimatologiem bērniņa dzīvību nav izdevies glābt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!