Foto: Shutterstock
Aizvadītajā diennaktī divi cilvēki cietuši piededzināta ēdiena izraisītos ugunsgrēkos, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Kopumā aizvadītajā diennaktī saņemti 63 izsaukumi, no kuriem 33 bija uz ugunsgrēkiem, 22 - uz glābšanas darbiem, bet astoņi bija maldinoši izsaukumi.

Vakar ap plkst.15.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Puškina ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamajā mājā bija jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēkas piektā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba apmēram 55 gadus vecu sievieti, kura bija cietusi un tika nodota mediķiem.

Savukārt šorīt ap plkst.8 tika saņemts izsaukums uz Teātra ielu Daugavpilī, kur arī piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēkā cieta apmēram 24 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots mediķiem.

VUGD atgādina, ka nereti piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cietušos un izglābtos cilvēkus no traģēdijas šķir tikai kaimiņu un garāmgājēju modrība, kuri par redzētajiem dūmiem ziņo ugunsdzēsējiem glābējiem.

Šogad līdz 15. oktobrim VUGD devies uz 353 ugunsgrēka dzēšanu, kas saistīti ar bez uzraudzības atstātu ēdienu uz plīts. Šajos ugunsgrēkos cietuši 27, bet izglābts 21 cilvēks. VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz kaimiņiem un garāmgājējiem, bet ievērot piesardzību, sildot vai gatavojot ēdienu, kā arī uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas laikus palīdzēs atklāt piedūmojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!