Piektdien ap 13 Cēsu centrālās slimnīcas morgā tika ievesti divi jaunieši - puisis un meitene, kas reizē izdarījuši pašnāvību, nolecot no cementa torņa Cēsīs.
1983.gadā dzimusī Inese H. un 1982.gadā dzimušais Aivars V. piektdien atrasti netālu no torņa, rokās sadevušies. Viņu mirstīgās atliekas tur atradušās jau kādu laiku - iespējams, ka pat no pagājušā gada beigām, BNS apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.

Jaunieši atrasti piektdien rīta pusē, kad kāds traktorists nejauši pie cementa torņa pamanījis spīdam spilgtu jaku, BNS informēja Cēsu rajona policijas nodaļas priekšnieks Aivars Rutkis.

Policija izteikusi versiju, ka pašnāvība izdarīta mīlestības apsvērumu dēļ. Savukārt tiesu mediķis uzskata, ka abi esot lietojuši narkotikas, taču ekspertīzi neesot bijis iespējams veikt, jo "abi atvesti kā ledus gabali".

Policijai veicot izmeklēšanu, meitenes jakas kabatā tika atrasta arī pirmsnāves vēstulīte, kurā viņa pamatoja, ka ļoti mīl savu puisi un ka viņi abi uzskata, ka tajā saulē viņiem būs labāk. Atvadu vēstulē meitene vairākas reizes lūdz piedošanu saviem vecākiem un lūdz piedot viņas izdarīto, pamatojot, ka savādāk viņa nevarējusi rīkoties.

Cementa tornis pieder SIA "Vēris", tas ir 18 metru augsts un atrodas nomaļā vietā Cēsīs - Rūpniecības ielā pie zāģētavas.

Noskaidrots, ka abi jaunieši bijuši meklēšanā jau kopš decembra beigām - pagājušā gada 25.decembrī Cēsu rajona policijas nodaļa saņēma iesniegumu, ka 1983.gadā dzimusī Inese H. izgājusi no savas dzīves vietas un viņas atrašanās vieta nav zināma. Oficiālu iesniegumu par viņas pazušanu meitenes tēvs iesniedzis 27.decembrī. Decembra nogalē arī meitenes māte pazudušo meklējusi pat Cēsu rajona centrālās slimnīcas morgā. Taču tobrīd nekādas informācijas neesot bijis.

Savukārt 1983.gadā dzimušais Aivars V. pagājušā gada nogalē kino mūzikas centrā "Vidzemnieks" uz aizdomu pamata tika aizturēts par narkotiskās vielas marihuānas glabāšanu. Jau pagājušā gada decembra beigās pret viņu tika ierosināta krimināllieta, taču viņš tika atlaists pret drošības līdzekli - parakstu par dzīves vietas nemainīšanu. Jau agrāk vienu reizi sodītais Aivars V. bija pierakstīts Rīgā pie mātes, taču puisis uzturējās Cēsīs pie sava tēva, kurš arī decembra beigās iesniedza policijā paziņojumu par dēla pazušanu.

BNS jau vēstīja, ka tas bija pirmais gadījums Cēsīs, kad aiztur par marihuānas glabāšanu. Kopā ar Aivaru tika aizturēts vēl viens jaunietis. Pie viņiem policijas darbinieki atrada vairāk nekā vienu gramu narkotiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!