Foto: LETA
Divi Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apsūdzētie – specvienības "Alfa" darbinieks un Tukuma policists – ekspertīzē atzīti par pieskaitāmiem.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka nule saņemtie ekspertīžu rezultāti liecina, ka "Alfa" darbinieks Arvo Žagars un savulaik Tukuma policijā strādājušais Deniss Hristoforidi ir pieskaitāmi un viņiem nav konstatēti psihiski traucējumi, kas liegtu piedalīties lietas turpmākā izmeklēšanā. Ekspertīze bija veikta tikai šiem diviem apsūdzētajiem.

Tikmēr Jelgavas tiesa ceturtdien izvērtēs, vai visiem Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apsūdzētajiem jāturpina piemērot apcietinājumu.

Prokuratūra plašāku apsūdzības būtību pagaidām neatklāj, jo turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki – divi no specvienības " Alfa" Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Laikraksts "Neatkarīgā" iepriekš ziņoja, ka Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā par policista slepkavību tiek apsūdzēts toreizējais "Alfas" darbinieks Žagars.

Viņš, pēc prokuratūras uzskata, vadījis uzbrucēju auto, kā arī šāvis uz diviem policistiem – policistam Andrim Znotiņam lode izrādījās liktenīga. Bijušais "Alfas" policists savulaik piestrādājis spēļu zāles apsardzē, kā arī, iespējams, bijis laupīšanas idejas autors.

Žagars tiek apsūdzēts par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, un par to draud mūža ieslodzījums. Bez šīs apsūdzības līdzīgi kā pārējiem četriem nozieguma dalībniekiem Žagaram izvirzīta apsūdzība par laupīšanu.

Par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos tiek apsūdzēts arī viens no brāļiem Hristoforidiem – bijušais policists Deniss. Arī viņš šāva uz kārtībsargiem, kuri centās bandītus aizturēt. Denisa mērķis, pēc prokurores domām, bijis viens – nogalināt.

Otram bijušajam Alfas policistam Leonīdam Koņuhovam bez laupīšanas tiek inkriminēta arī šaujamieroča nelikumīga aprite, jo viņš uzbrukumā izmantojis nelegālu ieroci.

Pēc lietas materiāliem noprotams, ka Koņuhovs varētu būt vainīgs arī spēļu zāles darbinieka sašaušanā – viena lode izgājusi cauri abām vīrieša kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!