Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde aizturējusi divus Latvijas pilsoņus, kuri uz Eiropas Savienības (ES) valstīm organizējuši cigarešu kontrabandu, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Muitas policija 11. janvārī notikuma vietā aizturējusi divas personas, kuras mēģinājušas noorganizēt kontrabandas cigarešu nelikumīgu pārvietošanu no Latvijas uz ES. Pret abām personām sākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču glabāšanu Latvijā bez muitas iestāžu atļaujas lielā apmērā.

1983. gadā un 1984. gadā dzimušie Latvijas pilsoņi aizturēti kādā noliktavā Rīgā. Kopumā izņemti 339 720 kontrabandas cigarešu "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Tāpat izņemti arī 40 litri caurspīdīga šķidruma ar spirtam raksturīgu smaržu.

Abi aizdomās turētie jau agrāk nonākušas VID Muitas policijas pārvaldes redzeslokā saistībā ar nelikumīgām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm. Viena no šīm personām jau ir aizdomās turētā statusā citā VID Muitas policijas pārvaldes kriminālprocesā par tāda paša veida noziedzīgu nodarījumu.

11. janvārī VID Muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191. panta 3. daļas par muitošanai pakļauto preču glabāšanu Latvijas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

VID informēja, ka abām aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!