Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien, 19. novembrī, Rīgā, kādas mājas kāpņu telpā vīrietis aizturējis divus laupītājus, kas uzbrukuši sievietei, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ceturtdien Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Gogoļa ielu, kur notikusi laupīšana. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidrojuši, ka sievietei kāpņu telpā no mugurpuses uzbrukuši divi vīrieši.

Viņi sievietei iesituši un atņēmuši rokassomiņu. Cietusī sieviete sākusi kliegt. To izdzirdējis kāds vīrietis, kurš arī atradies kāpņu telpā. Pamanot notikušo, vīrietis aizturējis abus ļaundarus un izsaucis policiju.

Policisti 1980. gadā un 1981. gadā dzimušos vīriešus nogādājuši iecirknī. Valsts policija informē, ka abi aizturētie jau iepriekš tiesāti par mantiska rakstura noziegumiem un narkotisko vielu lietošanu.

Cietusī sieviete nolaupīto somiņu atguvusi. Pret aizturētajiem policija sākusi kriminālprocesu par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu aizturētajiem vīriešiem var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija pateicas drosmīgajam vīrietim, kurš nepalika vienaldzīgs un palīdzēja sievietei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!