Foto: Shutterstock
Sestdienas vakarā Rīgā kāds vīrietis pamanījis divus septiņus un piecus gadus vecus puikas, kas izrādījušies apmaldījušies. Izsauktie pašvaldības policisti noskaidrojuši, ka abus brālīšus jau kopš rīta meklē māte un ka viņi no mājām aizbēguši pa balkonu.

Abi nerātņi policistiem solījuši tā vairs nekad nedarīt.

Kā informē Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis, 29. oktobra vakarā RPP Zemgales pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju, ka Zasulaukā bez uzraudzības pastaigājas divi mazi puikas. Zvanītājs teicis, ka viņš kopā ar bērniem dosies uz savu dzīvokli, lai ārā aukstumā nebūtu jāsalst.

Norādītajā dzīvoklī policisti sastapa kādu 29 gadus vecu vīrieti, kurš paskaidroja, ka, ejot uz veikalu, sastapis divus zēnus, bet apkārtnē nav manījis nevienu pieaugušo. Viņš vaicājis zēniem, kur ir viņu vecāki un mājas, taču puikas nemācējuši atbildēt, tādēļ vīrietis piezvanījis policijai.

Kārtības sargi no vecākā – septiņus gadus vecā – zēna noskaidroja, ka ar piecgadīgo brāli no paša rīta, kad vēl bijis tumšs, attaisījuši balkona durvis un slepus izlīduši ārā. Taujāti, kāpēc gājuši vieni paši prom no mājas, puikas atbildēja, ka gribējuši paspēlēties.

No sākuma brāļi laiku pavadījuši kādā spēļu laukumā, pēcāk satikuši kādu draugu un devušies pie viņa uz mājām, lai turpinātu spēlēties. Puikas neesot devušies uz savām mājām, jo bijuši apmaldījušies.

Kamēr kārtības sargi dzīvoklī skaidroja notikušā apstākļus, no Valsts policijas saņemta informācija, ka pie likumsargiem vērsusies sieviete, kura visticamāk ir atrasto zēnu māte.

Vēlāk ieradās zēnu māte, kura pastāstīja, ka šī nav pirmā reize, kad zēni aizmūk no mājas, kamēr viņa guļ. Māte savu bērnu pazušanu konstatējusi ap pulksten 9 no rīta, taču sākumā policijā nevērsās, jo mēģinājusi dēlus atrast pati. Sieviete meklēšanā iesaistījusi arī kādu draudzeni, taču pēc vairāku stundu ilgiem pūliņiem un tuvējo rotaļu laukumu, parku un pagalmu apstaigāšanas, māte nolēmusi, ka jāvēršas policijā. Pēc pārrunām māte kopā ar abiem zēniem tika nogādāti viņu dzīvesvietā.

Apsekojot zēnu dzīvesvietu, kārtības sargi nav konstatējuši veselībai un attīstībai traucējošus apstākļus. Ar māti un bērniem veiktas atkārtotas pārrunas, kurās zēni solīja nekad vairs tā nedarīt.

Notikušo vēl izvērtēs RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki. Policija pateicas aculieciniekam, kurš nebija vienaldzīgs un piezvanīja policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!