Foto: Shutterstock

Valsts policija trešdien, 27.maijā, aizturējusi divus vīriešus, kuri ar metāla cauruli un koka dēli piekāvuši savu paziņu un aplaupījuši dārza mājiņu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Trešdien ap pulksten 7:00 Ogres iecirkņa policisti saņēmuši informāciju par laupīšanu kādā dārza mājiņā Krešu ielā.

Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka naktī uz trešdienu, ap pulksten 4:00, pie 1964.gadā dzimuša vīrieša ar toksometru ieradušies divi viņam zināmi vīrieši. Pēc neilgās ciemošanās abi vīrieši palūguši nama saimniekam naudu, lai samaksātu par taksometru, taču saņēmuši atteikumu.

Pēc atteikuma abi vīrieši devušies projām, tomēr pēc brīža atgriezušies dārza mājiņā. Kā likumsargiem klāstījis cietušais, vīrieši viņu piekāvuši viņu ar metāla cauruli un koka dēli. Tāpat ļaundari viņam nolaupījuši slīpmašīnu, mobilo telefonu, dekoderu un bankas kartes. Pēc notikušā abi vīrieši devušies projām.

Izmeklēšanā policisti noskaidrojuši iespējamos vainīgos un trešdien aizturēja 1988.gadā un 1999.gadā dzimušus vīriešus, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Patlaban pret aizturētajiem vīriešiem sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu nodarījumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat policisti noskaidrojuši nolaupīto mantu atrašanās vietu un turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!