Foto: LETA

Svētdien, 10. martā, Valsts policija saņēmusi informāciju, ka divi nepazīstami vīrieši kādam nepilngadīgam jaunietim Baložos nolaupījuši mazauto – mopēdu “Aixam”, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Todien pie nepilngadīga jaunieša Valdlaučos piegājuši klāt divi nepazīstami vīrieši, kuri likuši viņus aizvest uz Rīgu. Jaunietis atteicies to darīt, tāpēc abi vīrieši viņam piedraudējuši ar nazi. Pēc piedraudējuma jaunietis piekritis vīriešu prasībai. Visi trīs iesēdušies transportlīdzeklī un brīdī, kad jaunietis sācis braukt, vīrieši likuši mainīt virzienu un doties uz Baložiem.

Ieradušies galamērķī, abi vīrieši jaunieti izmetuši no transportlīdzekļa un aizbraukuši. Jaunietis par to ziņojis Valsts policijai.

Likumsargi sākuši iespējamo vainīgo personu meklēšanu. Drīz vien ceļu policija apturējusi minēto transportlīdzekli. Abi vīrieši nogādāti Valsts policijas Baložu iecirknī apstākļu noskaidrošanai. Aizturēšanas brīdī abi vīrieši atradušies stiprā alkohola reibumā, kā arī viens no viņiem bija sēdies pie stūres bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Aizturētie vīrieši ir dzimuši 1993. gadā un 1998. gadā. Vecākais no viņiem iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem, kā arī par noziegumiem, kas vērsti pret personu dzīvību un veselību.

Saistībā ar notikušo pret vīriešiem sākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt pret vīrieti, kurš vadījis nozagto transportlīdzekli, sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē. Par šādu noziegumu vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aizturētie vīrieši atrodas izolatorā. Otrdien, 12. martā, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!