Foto: F64

Krimināllietā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rēzeknes nodaļas darbinieces nolaupīšanu, spīdzināšanu un nogalināšanu Rēzeknē pirms diviem gadiem apsūdzētajiem Latgales apgabaltiesa piespriedusi mūža ieslodzījumu un 17 gadus cietumā.

Kā informēja tiesā, agrāk sodītajiem Jurijam Vjaznikovam un Oļegam Vlasovam piemērots mūža ieslodzījums ar policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju, bet Aleksandram Šijatijam - brīvības atņemšanu uz 17 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju.

Tiesa minētajām personām uzlikusi par pienākumu arī solidāri izmaksāt cietušajai pusei 50 000 latu par tai nodarīto morālo kaitējumu un 800 latu - par mantisko kaitējumu.

Pilns spriedums minētajā lietā būs pieejams no 28.februāra.

Apsūdzības uzturētājs Vjaznikovam un Vlasovam bija pieprasījis mūža ieslodzījumu, bet Šijatijam - brīvības atņemšanu uz 16 gadiem.

Jau informēts, ka vienā no iepriekšējām tiesas sēdēm prokurors grozījis uz smagāku apsūdzētajiem piemēroto apsūdzību. Ja sākotnēji šī nozieguma pastrādāšanā aizdomās turamie bija apsūdzēti pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas, 175.panta 4.daļas, 117.panta 4., 6., 8. un 10.punkta un 118.panta 3.punkta - par personas nolaupīšanu, zādzību un slepkavību pastiprinošos apstākļos, pašlaik apsūdzība minētajām personām tika celta pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas, 175.panta 4.daļas un 118.panta 5.punkta - par personas nolaupīšanu, zādzību un slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Apsūdzēto personu pratināšanu tiesa sāka 2012.gada septembra beigās. Patlaban minētajā lietā tiesa nopratinājusi cietušos un lieciniekus un pārbaudījusi pirmstiesas izmeklēšanas materiālus.

Aizdomās turamie savu upuri nolaupījuši, kad viņa devusies no darba mājās. Noziedznieki iegrūduši sievieti automašīnā, aizsējuši viņai acis un aizveduši uz mežu, kur piesējuši pie koka un spīdzinājuši, lai noskaidrotu bankas karšu PIN kodus, vietas, kur sievietes mājās glabājas nauda un citas vērtīgas mantas, bet pēc tam sievieti nogalinājuši. Netālu no koka jau iepriekš bijusi izrakta bedre, kur nogalinātā sieviete aprakta.

Jau ziņots, ka 2010.gada 5.novembrī Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par to, ka bezvēsts pazudusi kāda 1949.gadā dzimusi sieviete.

Latgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki sāka kriminālprocesu. Tā izmeklēšanas gaitā 2011.gada 10.janvārī, veicot operatīvos pasākumus, Rīgā Latgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki kopā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālpolicijas izmeklēšanas pārvaldes un Rēzeknes iecirkņa darbiniekiem aizdomās par sievietes slepkavību aizturēja minētos vīriešus.

Tajā pašā dienā kratīšanu rezultātā Rīgā tika atrasti un izņemti lietiskie pierādījumi. 11.janvārī Rēzeknes novadā tika atrasts arī meklēšanā izsludinātās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vlasovs agrāk sodīts par slepkavību, par ko izcietis 12 gadu cietumsodu, Vjazņikovs - trīs reizes sodīts, pēdējo reizi par izspiešanu, Šijatijs - par ekonomiska rakstura noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!