Naktī uz ceturtdienu un trešdienas vakarā notikušos divos ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Siguldas novada Siguldas pagastā izcēlies ugunsgrēks kādā divstāvu dzīvojamā mājā. Šajā ugunsnelaimē dzīvību zaudēja sieviete un vīrietis. Pēc Veteres teiktā, izsaukumu uz šo ugunsgrēku glābēji saņēma šorīt plkst.4.31. Uz notikuma vietu devās divas Siguldas ugunsdzēsēju autocisternas, taču, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji saprata, ka nepieciešama vēl Rīgas kolēģu palīdzība. Turp devās arī divas autocisternas no galvaspilsētas.

Dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu, un ugunī bijis viss mājas otrais stāvs. Kopējā degšanas platība - 150 kvadrātmetru. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.7.03, taču joprojām līdz tā pilnīgai likvidācijai notikuma vietā strādās Siguldas ugunsdzēsēji.

Savukārt trešdien plkst.21.10 Riebiņu novada Siljāņu pagastā dega koka dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru platībā. Kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, mājas jumts jau bija iebrucis. Šajā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja 62 gadus vecs vīrietis. Kā iespējamo ugunsgrēka izcelšanās iemeslu ugunsdzēsēji min neuzmanīgu rīcību ar uguni, jo mājās neesot bijusi elektrība un mājas saimnieks izmantojis petrolejas lampu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!