Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 12. februārī kādam vīrietim par 120 eiro vērta SIA “Maxima Latvija” veikala stikla izsišanu un mēģinājumu nozagt preces, kā arī atkārtotu mēģinājumu iekļūt tajā pašā veikalā, atbīdot izsistā stikla vietā ievietoto finiera plāksni, piespriedusi 230 stundas piespiedu darba, liecina Latvijas tiesu portālā pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Kā teikts spriedumā, pērnā gada 27. oktobrī neilgi pēc pusnakts vīrietis nolēma tīši iznīcināt veikala "Maxima" loga stiklu, lai iekļūtu veikalā un slepeni nolaupītu svešu kustamu mantu, un izsita to ar akmeni. Šādi viņš nodarīja uzņēmumam 120 eiro zaudējumus. Pēc loga izsišanas gan sāka darboties veikalā uzstādītā signalizācija, tāpēc vīrietis no notikuma vietas aizmuka.

Tomēr 30. oktobrī ap pulksten 22.50 viņš mēģināja veikalu aplaupīt vēlreiz, un, uzskatot, ka viņa darbības neviens nenovēro, noņēma finiera plāksni, kas bija piestiprināta izsistā loga vietā. Taču veikalā iekļūt viņam neizdevās – to iztraucēja policijas darbinieku ierašanās.

Tiesa atzina personu par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 185. panta pirmajā daļā, 15. panta ceturtajā daļā un 175. panta trešajā daļā.

Likums par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, savukārt, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā kā sodu paredzēts piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa apstiprināja starp Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokuroru un apsūdzēto šā gada 17. janvārī noslēgto vienošanos par sodu, un, nosakot sodu pēc noziedzīgu nodarījumu kopības, piesprieda viņam piespiedu darbu uz 230 stundām.

Tiesa arī apmierināja "Maxima Latvija" pieteikto materiālā kaitējuma kompensāciju un piedzina no apsūdzētā kopumā 325 eiro kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!