Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa pirmdien atstāja spēkā apcietinājumu sievietei, kura tiek turēta aizdomās par savu divu bērnu slepkavību.

Policijas izmeklētāja ar žurnālistiem pēc tiesas lēmuma nevēlējās runāt. Arī advokāts Andris Kluss atturējās no komentāriem, taču norādīja, ka lēmums vairs nav pārsūdzams.

Tiesas namā bija ieradušies sievietes tuvinieki, tostarp, māte un brālis, kuri cerēja, ka radinieci tiesa palaidīs brīvībā. Sievietes brālis Gintauts žurnālistiem pauda pārliecību, ka māsa nav vainīga viņai inkriminētajā noziegumā. Viņam liekas, ka slepkavību pastrādājis vīrietis, jo redzējis, ka uz sejas nogalinātajam bērnam ir vīrietim raksturīgs rokas nospiedums. Viņš arī uzsvēra, ka māsa nekad neesot nevienam bērnus atstājusi.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā Baložos, kādā sociālās mājas dzīvoklī, atrasti miruši divi pusotru un trīs gadus veci zēni.

Mediķus izsaukusi zēnu māte, kura skaidrojusi, ka apmēram stundu nav bijusi mājās un atnākot ieraudzījusi notikušo. Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Tiesa viņai piemēroja apcietinājumu, un šo lietu policija kvalificējusi kā slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Lēmums par apcietinājuma piemērošanu tika pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā.

Patlaban arī ir nozīmēta virkne ekspertīžu - gan bērnu nāves cēloņa noskaidrošanai, gan arī bērnu mātei. Valsts policijā informē, ka ekspertīzes slēdziens par bērnu nāvi pagaidām nav saņemts.

Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet gan bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!