Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) šonedēļ nodevis kriminālprocesa materiālus prokuratūrai ar lūgumu sākt kriminālvajāšanu par kukuļošanu pret piecām personām – divām Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām un trim privātpersonām, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Valsts policijas amatpersonas tiek turētas aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas. Policisti tiek turēti aizdomās par ceļu satiksmes negadījuma un administratīvo pārkāpumu nefiksēšanu likumā noteiktajā kārtībā.

Vienlaicīgi rosināts uzrādīt apsūdzību trim privātpersonām par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas.

Par kukuļņemšanu, ja kukulis pieņemts pēc tā pieprasīšanas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par kukuļdošanu likumā paredzēts sods: brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Kriminālvajāšanas sākšanai nodots arī kriminālprocess par Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas rīcību, sniedzot nepatiesas liecības tiesā. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 300. panta 1. daļas.

Par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu tiesā soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat IDB šonedēļ pabeidzis pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, kas sākts pret Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu trešajām personām.

Krimināllikuma 329. pants paredz, ka par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!