Foto: LETA
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā gājuši bojā trīs kucēni, un nosūtījušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret divām personām, informē Valsts policijā.

Pagājušā gada jūnijā Valsts policija saņēmusi informāciju no Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversmes "Lauvas sirds" par to, ka Liepājā, Spīdolas ielā pie veikala tika atrasts maiss, kurā atradās trīs suņu līķi. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo sākušas kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un noskaidroja divas iespējamās vainīgās personas – sievieti un vīrieti.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka sievietes kucītei piedzimuši kucēni. Viņa no trim kucēniem nolēmusi atvadīties, tos noslīcinot, taču kā šī noziedzīga nodarījuma veicēju pieaicinājusi sev zināmu vīrieti. Ekspertīzē noteikts, ka kucēni arī ilgstoši nebija ēduši, taču viņu nāves iemesls bija noslīkšana.

Noskaidrots, ka noziegums pastrādāts tualetē, kucēnus noslīcinot poda tvertnē, pēc tam maiss ar suņu līķiem atstāts pie veikala Spīdolas ielā. Taču maisā ieskatījusies sētniece un informējusi atbildīgos dienestus par atrasto.

Uz izmeklēšanas laiku abiem aizdomās turētajiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Abas personas ir liepājnieki un iepriekš nav krimināli sodīti. Saskaņā ar Krimināllikuma 20. panta 2. daļu sieviete, kas noziedzīga nodarījuma izdarīšanu organizējusi, ir uzskatāma par organizētāju.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija pateicas iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un informēja policiju par iespējamām vainīgajām personām, tādējādi sekmējot izmeklēšanas veiksmīgu virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!