Foto: LETA

Ekonomisko lietu tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu diviem policistiem par kukuļa ņemšanu no dzērājšofera, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Abi policisti 2019. gada augustā ar dienesta automašīnu bija norīkoti patrulēt pa Rēzekni. Likumsargi apturēja kādu automašīnu, kuras vadītājs izrādījās 1,6 promiļu reibumā.

Tad abi policisti vienojās par 400 eiro kukuļa pieprasīšanu no autovadītāja pirms otrā mērījuma ar alkometru veikšanas un pirms administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par konstatētajiem administratīvajiem pārkāpumiem.

Vēlāk autovadītājs vienam no policistiem iedeva 400 Lielbritānijas mārciņas (438 eiro). Pēc kukuļa pieņemšanas pie šī policista ieradās pārbaudes veicējs, taču policists ar dienesta auto sāka bēgšanu, apdzīvotā vietā sasniedzot pat 137 kilometru stundā lielu ātrumu. Nolūkā slēpt pieprasīto un saņemto kukuli, policists pa braucošās dienesta automašīnas logu naudu izmeta.

Vienam no policistiem tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, atņemot tiesības ieņemt amatu Valsts policijā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem. Brīvības atņemšanas sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem sešiem mēnešiem.

Brīvības atņemšanas soda izciešanas gadījumā policistam soda termiņā ieskaitīs aizturēšanā un apcietinājumā pavadīto laiku – trīs un 24 dienas.

Otram policistam tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, atņemot tiesības ieņemt amatu Valsts policijā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem. Brīvības atņemšanas sodu noteiks nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem un sešiem mēnešiem.

Brīvības atņemšanas soda izciešanas gadījumā soda termiņā ieskaitīs aizturēšanā un apcietinājumā pavadīto laiku – trīs mēnešus un 24 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!