Foto: LETA
Iekšējās drošības birojs (IDB) kriminālvajāšanas sākšanai nodevis kriminālprocesu par krāpšanu un krāpšanas mēģinājumu saistībā ar Valsts policijai piegādātajām automašīnām "Citroen", portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Jau ziņots, ka Valsts policijas konkursā par automobiļu piegādi policijas vajadzībām uzvarējusī pilnsabiedrība "A26" nodevusi līgumam neatbilstošas mašīnas un pastāv aizdomas, ka uzņēmējs krāpies un policiju maldinājis ar viltotiem dokumentiem. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis saistībā ar "A26" pārstāvju iespējamo krāpšanu, piegādājot līguma prasībām neatbilstošas automašīnas, vērsās Ģenerālprokuratūrā.

Pērnā gada janvārī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors sāka kriminālprocesu, kvalificējot to pēc Krimināllikuma 18. nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu un uzdodot to izmeklēt IDB.

IDB nodevis kriminālprocesa materiālus Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai ar ierosinājumu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas un Krimināllikuma 15. panta 4. daļas – par pilnsabiedrības "A26" pārstāvju rīcību, maldinot Valsts policijas pārstāvjus par 2016. gada rudenī nomā piegādāto 17 automobiļu "Citroen Jumpy" atbilstību emisiju klasei "Euro 6".

Par cietušo kriminālprocesā atzīta Valsts policija, kura veica nomas maksu atbilstoši ar pilnsabiedrību "A26" noslēgtajam Iepirkuma līgumam līdz atklājās piegādāto transportlīdzekļu neatbilstība līgumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!