Foto: LETA

Šī gada februārī Valsts policijas (VP) Valmieras iecirknis prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Divi vīrieši atzīti par aizdomās turamajiem, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Pērn jūnijā VP saņēma informāciju par 30 gadus veca vīrieša pazušanu Valmieras iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Noskaidrojot vīrieša pazušanas apstākļus, policisti secinājuši, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums pret personas dzīvību un veselību.

Veicot izmeklēšanas darbības, atrasts bezvēsts pazudušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 2020. gada jūnijā kādā īpašumā alkohola koplietošanas laikā trīs vīriešu starpā izcēlies konflikts, kura laikā viens noslepkavots.

Iegūstot nepieciešamos pierādījumus, aizturēti 1981. gadā un 1983. gadā dzimuši vīrieši, kuri atzīti par aizdomās turētajām personām.

Likumsargi pabeidza izmeklēšanu, un nodeva kriminālprocesu Valmiera rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 117. panta piektās un desmitās daļas – slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!