Foto: LETA

Valsts policija kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrai nodevusi krimināllietu, lūdzot divas personas apsūdzēt par pērn martā pastrādāto dubultslepkavību Talsu novada Vandzenes pagastā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušā gada 22. martā Valsts policijā kāda persona ziņoja par divu cilvēku slepkavību Talsu pusē. Ierodoties pie ziņotāja, cilvēks neko skaidri policistiem nav varējis pateikt, bet likumsargi manījuši, ka vīrietis ir satraukts un atrodas alkohola reibumā. Tāpat uz vīrieša apģērba bijušas asinis.

Precīzu adresi vīrietis likumsargiem nav nosaucis, taču, turpinot ar viņu runāt, policisti ieguvuši informāciju, kas norāda uz iespējamo īpašumu. Ierodoties īpašumā Talsu novada Vandzenes pagastā, uz grīdas atrasti divi miruši cilvēki ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Abi bija cienījamos gados – vīrietis dzimis 1925.gadā, bet sieviete – 1936. gadā. Jau iepriekš portāls "Delfi", atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vēstīja, ka noslepkavotās personas ir Latvijas nacionālās pretošanās kustības dalībnieka Gunāra Astras vecākais brālis Harijs Astra un viņa sieva.

Valsts policija sāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divas personas, no kurām viens bija sākotnējais zvanītājs. Izmeklēšanā noskaidrots, ka abi vīrieši ieradušies pie senioriem, un viens no vīriešiem cietušajiem uzbrucis ar nazi. Ekspertīzes atzinumā teikts, ka vīrietis upuru ķermeņos veicis vairāk kā desmit naža dūrienus, informē policijā.

Pēc nozieguma izdarīšanas no senioru mājām tika paņemta nauda – vairāk kā viens tūkstotis eiro –, ko abi aizdomās turētie tērēja braucienam līdz Talsiem un pēc tam nospēlējot spēļu zālē. Nauda daļēji atgūta un atdota piederīgajiem.

Abi vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā, norāda policijā. Viens no viņiem jau vairakkārt sodīts. Vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!