Foto: stock.xchng

Ludzas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divi vīrieši apsūdzēti divi vīrieši par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Viens no vīriešiem ir Lietuvas pilsonis.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais Lietuvas pilsonis iegādājies 1 190 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Kontrabandas cigaretes Lietuvas pilsonis glabājis kādā meža masīvā.

Abi apsūdzētie ieradušies cigarešu atrašanās vietā un iekrāvuši automašīnā 950 000 cigaretes, ko pārveduši uz citu vietu. Otrā dienā ierodoties meža masīvā pēc atlikušajām cigaretēm, vienu apsūdzēto vīrieti aizturējušas Valsts robežsardzes amatpersonas. Robežsargi iepriekš atradušies slēpnī un novērojuši notikuma vietu, savukārt apsūdzētais Lietuvas pilsonis aizbēdzis. Dienu vēlāk viņu aizturējuši Valsts policijas darbinieki.

Kā norāda prokuratūra, apsūdzēto vīriešu rīcība Latvijas valstij nodarījusi materiālu zaudējumu 150 237.50 eiro apmērā.

Apsūdzētie vīrieši pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
Savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā abi apsūdzētie atzīst pilnībā un izdarīto nožēlo, norāda prokuratūra.

Lietu skatīs Ludzas rajona tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!