Foto: DELFI
Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu divu vīriešu apsūdzībā par pensionāres aplaupīšanu 11. martā Vecumnieku novadā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu abas personas pēc kopīgas alkohola lietošanas nolēmušas aplaupīt kādu pensionāri, lai iegūtu naudu cigarešu un alkohola iegādei. Brīdī, kad cietusī atgriezusies no veikala, abi vīrieši norāvuši viņai mugursomu un virsjaku, kurā atradušies gandrīz 60 eiro. Turklāt viens no apsūdzētajiem vēlāk izmantojis cietušās bankas karti, nelikumīgi norēķinoties veikalā par gandrīz 22 eiro.

Abas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas. Viena persona apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 193. panta 2. daļas.

Par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai Bauskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!