Foto: Shutterstock
22. martā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības par triju cilvēku slepkavību saukti divi vīrieši, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Lietā celtas apsūdzības kopumā par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar lēmumu viena no slepkavībām notikusi 2018. gada jūnijā. Apsūdzētie kopā ar vienu personu gatavojušies darbiem kādā lauku īpašumā Rēzeknes apkārtnē. Kopīgi lietojot alkoholu, starp viņiem izcēlies strīds, un apsūdzētie trešo personu aizveduši uz kādu neapdzīvotu māju Ludzas novadā, kur šo personu noslepkavojuši. Pēc tam abi apsūdzētie māju ar līķi nodedzinājuši, lai slēptu izdarītās slepkavības pēdas. Abas personas apsūdzētas par citas personas slepkavību, kas izdarīta personu grupā ar sevišķu cietsirdību un pēc tās izdarīto līķa apgānīšanu.

Personas apsūdzētas arī par divu citu cilvēku slepkavību 2018. gada augustā. Likumsargi noskaidrojuši, ka apsūdzētie viesojušies pie paziņām Iršu pagasta lauku mājās un kopīgi lietojuši alkoholu. Apsūdzētajiem izcēlies konflikts ar mājas saimniekiem. Rezultātā abi apsūdzētie mājas saimniekus (vīrieti un sievieti) noslepkavojuši, cietušo līķus ievietojuši mājā un to aizdedzinājuši. Abas personas apsūdzētas par citu personu slepkavību, kas izdarīta personu grupā ar sevišķu cietsirdību un pēc tās izdarīto līķa apgānīšanu.

Turklāt katra no šīm personām apsūdzēta arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu ar dedzināšanu, kā arī katrs apsūdzēts par zādzības nelielā apmērā izdarīšanu. Proti, apsūdzētie no cietušo mājas Iršu pagastā nozaguši divus velosipēdus, kurus izmantojuši, lai ātrāk atstātu noziegumu izdarīšanas vietu.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai.

Jau ziņots, ka 2018. gada 12. augustā Valsts policija saņēma informāciju, ka Kokneses novadā, Iršu pagastā, kādā privātmājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasta 1960. gadā dzimusī sieviete un 1953. gadā dzimis vīrietis. Policija toreiz norādīja, ka noziegumu izdevies operatīvi atklāt un aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus vīriešus. Tiesa viņiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!