Foto: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā divi vīrieši apsūdzēti par prettiesiskām darbībām, atņemot kādai personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu, tas ir, nelikumīgu brīvības atņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, nodarot viņam fiziskas ciešanas, informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību 2019. gada jūlija beigās abi apsūdzētie, no kuriem viens bija Rīgas pašvaldības policijas inspektors ārpus darba laika, Rīgas centrā, saistībā ar cietušā parādsaistībām, piegāja pie cietušā un pielietoja fizisku spēku. Apsūdzētie iesituši viņam pa galvu, satvēruši viņu un pret viņa gribu iesēdinājuši automašīnā, lai brauktu pēc naudas parāda atmaksai.

Atrodoties automašīnā, cietušais ieslēgts tajā un turēts, tādējādi izslēdzot viņa iespēju pretoties pret viņu vērstajām prettiesiskajām darbībām. Apsūdzētie cietušo aizveduši uz mežu un likuši nokrāsot savu ķermeni ar iepriekš speciāli šim nolūkam iegādāto briljantzaļā spirta šķīdumu.

Pēc tam, neskatoties uz karstajiem laikapstākļiem un to, ka automašīnas bagāžas nodalījums nav paredzēts cilvēku pārvadāšanai, viņi cietušajam likuši iekāpt automašīnas bagāžas nodalījumā un ilgāku laiku vadājuši pa Rīgu.

Ar savām darbībām apsūdzētie cietušajam nodarījuši fiziskas ciešanas. Tādējādi abu apsūdzēto prettiesisko darbību rezultātā cietušajam tika atņemta iespēja brīvi noteikt savu atrašanās vietu, pakļaujot viņu fiziskām ciešanām, skaidro prokuratūrā.

Abas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 152. panta 2. daļas. Par nelikumīgu brīvības atņemšanu, ja tās saistītas ar fizisku ciešanu nodarīšanu cietušajam vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!