Foto: DELFI

8. decembrī pirms pusnakts Valsts policija (VP) saņēma informāciju par kādā dzīvoklī Dobelē notiekošu konfliktu, kurā tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Policija uz aizdomu amata aizturējusi divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Notikuma vietā vispirms tika izsaukti mediķi, kuri, ierodoties mājas pagalmā, atrada vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Savukārt policisti, reaģējot uz izsaukumu par sadzīves konfliktu, devās uz kādu daudzdzīvokļu ēku, kur mājas pagalmā tika konstatēts 1999. gadā dzimuša vīrieša līķis ar durtu brūci kaklā. Notikuma vietā likumsargi aizturēja 1986. gadā dzimušu vīrieti, un, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka notikušajā klāt ir bijis vēl viens vīrietis, kuru policisti aizturēja pēc dažām stundām.

9. decembrī tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu abām aizturētajām personām.

Tāpat izmeklēšanas laikā aizturētajiem vīriešiem tika konstatēts alkohola reibums, proti, viņu izelpā tika konstatētas 1,59 un 2,54 promiles, kā arī abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem mantiska rakstura noziegumiem.

Šobrīd likumsargi skaidro nozieguma motīvus, ir nozīmētas ekspertīzes un policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu – slepkavību. Trešdien, 9. decembrī, tiks lemts par abu personu atzīšanu par aizdomās turētajām un drošības līdzekļu piemērošanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!